Horlama Tedavisi

Horlama, daha doğrusu kişinin kontrol edemeden yaşadığı horlama durumu toplumun yaklaşık % 45’inde görülür. Yaşlandıkça artan bir sayıya sahip olan Horlama hastalığı, uykuyu da olumsuz etkilemektedir ve son derece kötü bir durumdur. Horlamanın sebebi ağız ve burunun arkasında ki hava yolunda olan darlık sonucu ortaya çıkan rahatsızlık, ses horlamadır. Uyku sırasında nefessiz kalan, horlama yüzünden uykusunu tam anlamıyla yaşayamayan insanlar bunun için bir hekime başvurmalıdır.

Horlama konusunda basit bir sorun yaşayanlarda olabilir aşırı yaşayanlarda. Nefes almakta zorlandığınızda veya nefessiz kaldığınız gibi durumlardan bu aşırıya kaçan bir durumdur ve horlamanın bu denli olması size zarar verebilir. Bunun için hekim ile görüşmek gerekmektedir. Eğer tedavi edilmez ise bu horlama esnasında yüksek oranda kan pompalamaya neden olur ve ileride ki yıllarda yüksek tansiyon, kalp büyümesi gibi hastalıklar gelişir. Kısacası hastalıktan hastalığın doğmasını önlemek için, daha rahat bir uyku için horlama sorunun giderilmesi ve bir hekime başvurulası gerekmektedir.

Horlayan kişiler bu hastalıktan uzak kalmak için spor yapmalı, sırt üstü yatmak değil de yan yatmalı, uykudan önce uyku ilaçları, sakinleştirici gibi ilaçlar kullanmamalı ve aşırı bir yorgunlukta uykudan 4 saat önce alkol almamalı ve 2 saat önce yemek yememelidir. Alerji hapını da uyku öncesi kullanmamalıdır. Horlama konusu son derece ciddi bir konu olup dikkat edilmelidir.

Leave a comment